Kaj se je zgodilo v zadnjih 24 urah?

Ob 17.47 je v naselju Fara, občina Kostel, padel voznik motornega kolesa. Reševalci NMP ZD Kočevje so ga oskrbeli na kraju dogodka in ga prepeljali do bližnje osnovne šole, od koder je bil s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP z Brnika prepeljan v UKC Ljubljana. Mesto pristanka helikopterja so zavarovali gasilci PGD Vas-Fara, ki so nudili tudi pomoč pri prenosu ponesrečenca iz reševalnega vozila do helikopterja. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti.

Ob 14.27 je na AC med priključkoma Trebnje vzhod in Mirna Peč v smeri Obrežja, občina Mirna Peč, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto, ki so požarno zavarovali kraj, odklopili akumulator, vozilo dvignili z dvigalom, pomagali policiji in vlečni službi. Poškodovanih ni bilo. Za prometno zavarovanje območja in odstranitev posledic razlitja motornih tekočin je poskrbel dežurni delavec DARS-a.

13.16 so bili gasilci obveščeni, da se kadi iz deponije ožganega sena po požaru kozolca, Dolenje Kamenje, občina Novo mesto

Ob 12.22 je v naselju Veliki Gaber, občina Trebnje, voznik osebnega vozila trčil v podporni zid. Gasilci PGD Trebnje so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter pomagali reševalcem in policiji. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovanca oskrbeli na kraju in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Sinoči, ob 22.01, je bilo na cesti od Primostka proti Metliki, občina Metlika, polito hidravlično olje, ki je iztekalo zaradi okvare traktorja. Dežurni delavec cestnega podjetja in gasilci PGD Črnomelj in so madež v dolžini okoli 200 metrov posuli z absorbentom, posutje pometli in z vodo oprali cestišče.

Policisti kršitelju zasegli avtomobil in ga ovadili zaradi nezakonitega lova

Med kontrolo prometa pri Zameškem so šentjernejski policisti okoli 12. ure opazili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil avtomobil Volkswagen golf, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Zapeljali so za njim in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, potnik pa je med vožnjo odvrgel vrečo, v kateri je bil uplenjen srnjak. Policisti so kasneje kršitelja in vozilo izsledili. Ugotovili so, da je neregistriran in nezavarovan avtomobil vozil mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma kaznivega dejanja nezakonitega lova so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nezakonitega lova. Avtomobil so mu zasegli, zaradi
kršitev cestno prometnih predpisov pa zoper njega na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vloma

V Drašči vasi, občina Žužemberk, je med 25. 7. in 27. 7. nekdo vlomil v pomožen objekt ob stanovanjski hiši in odtujil neregistrirano kolo z motorjem, dve motorni žagi in električno ročno orodje. Povzročil je za okoli 1900 evrov škode.

V večernih urah je v naselju Lutrško Selo (občina Novo mesto) neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje, Policijska uprava Novo mesto