Krščanski forum SDS: Človek nima oblasti ne nad svojim ne nad tujim življenjem

V Krščanskem forumu SDS nasprotujejo evtanaziji in se ne strinjajo z zbiranjem podpisov državljanov v podporo predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

V sporočilu za javnost so zapisali, da je življenje je dar in milost in zasluži najvišje spoštovanje.”

Je naša temeljna vrednota in pravica. Življenje je neposredno povezano z našim človeškim dostojanstvom in je podlaga vseh drugih pravic in vrednot. Zato je človeško življenje za nas nedotakljivo od naravnega spočetja do naravne smrti. Kot takega ga opredeljuje tudi Ustava Republike Slovenije. Človek nima oblasti ne nad svojim ne nad tujim življenjem.

Po mnenju mnogih strokovnjakov je pri tem upravičena bojazen, da bo uzakonitev evtanazije povzročila veliko več zlorab kakor pa bo omogočila navideznih rešitev brezizhodnih situacij.

“Predvsem bo omogočila hud pritisk okolja na neozdravljivo bolne. Prepoved ubijanja soljudi je ena najbolj temeljnih in najbolj univerzalnih moralnih zahtev. Zato vse deležnike pozivamo k premisleku in sporočamo, da smo v molitvi povezani za vse ljudi, najbolj pa za trpeče in bolne,” so še dodali v Krščanskem forumu SDS.

M. D.