Kronika: Vlomi v Trebnjem, Dobličah in Šmavru ter prometna nesreča pri Mirni Peči

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je v zadnjih treh dneh, od petka do danes, na območju Dolenjske in Bele krajine zgodilo več vlomov, kjer je nastala večja premoženjska škoda, obravnavali pa so tudi prometno nesrečo, kjer je vinjeni voznik vozil prehitro in še neregistrirani avtomobil.

Vlomi in tatvine

V  noči  na  21.  4.  so  v  Trebnjem neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor podjetja  v  Trebnjem in odtujili več kolutov nerjaveče pločevine. Podjetje ocenjuje škodo na okoli 40.000 evrov.

V  noči  na 21. 4. je v Dobličah na območju Črnomlja nekdo vlomil v objekt. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V  kraju  Šmaver  na  območju  Trebnjega  so neznanci vlomili v nedograjeno počitniško  hišo  in  odtujili  kopalniško  pohištvo in orodje. Lastnico so oškodovali za okoli 1.100 evrov.

Prometna nesreča

O  prometni  nesreči  z  udeležbo dveh osebnih vozil pri Mirni Peči so bili policisti obveščeni 23.  4. okoli  19. ure. Ugotovili so, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v drug avtomobil. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,14 miligrama  alkohola, je vozil neregistriran avtomobil,  na  katerem  so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo
drugemu  vozilu. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Nezakonito prestopili državno mejo

Med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje so krški policisti 23. 4. zvečer v Prušni vasi  izsledili  voznika  osebnega  avtomobila  hrvaških registrskih  oznak, ki je v  vozilu prevažal  tri državljane Turčije in državljana  Sirije,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno mejo. Vsem so odvzeli  prostost,  okoliščine  nezakonitega  prehoda pa še preiskujejo. O
ugotovitvah so seznanili tudi preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca.

C. R.