Kronika: Zasegli orožje in naboje, živahnemu kolesarju pa 2.880 evrov kazni

Vir: Policijska uprava

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj opravili hišno preiskavo in zasegli orožje in naboje. Vinjenemu kolesarju pa so napisali plačilni nalog v višini rekordnih 2.880 evrov. Na avtocestah pri Starinah pa je bila avtomobilska nesreča.

Črnomaljski policisti so zaradi suma posesti nedovoljenega orožja pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Novem mestu in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 54-letnega moškega. Med hišno preiskavo so našli in zasegli vojaško puško, bodalo in okoli 500 nabojev. Zasegli so orožje in naboje, za katere osumljenec nima ustreznih dovoljenj, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo oziroma uvedli postopek o prekršku.

Kolesarja pridržali in napisali nalog za 2.880 evrov

Med kontrolo prometa v Črnomlju so policisti popoldne zaradi nezanesljive vožnje ustavili 37-letnega kolesarja in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 1,09 miligramov alkohola. Kljub prepovedi so ga nekaj ur kasneje ponovno zalotili pri
vožnji, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,85 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog v višini 2.880 evrov.

Prometna nesreča

Včeraj se je okoli 18. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti v smeri proti Obrežju pri Starinah. Novomeški prometniki so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 55-letna voznica osebnega avtomobila Lexus vozila po desnem prometnem pasu. Pri menjavi prometnega pasu se ni prepričala, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu. S prednjim delom vozila je trčila v avtomobil znamke BMW, ki ga je po levem prometnem pasu pravilno pripeljal 62-letni voznik. Ta se je v
izogib trčenju umikal levo, proti varovalni ograji, vendar se trčenju ni mogel izogniti. Po trčenju je voznica zapeljal nazaj, na desni prometni pas, kjer je trčila še v avtomobil znamke Škoda, ki ga je vozil 50-letni voznik.

V nesreči se je lažje poškodovala 61-letna potnica v BMW-ju. Policisti so povzročiteljici nesreče zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,61 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po zaključeni preiskavi jo bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

C. R.