Kronika: Vlomilci niso na dopustu

Fotografija je simbolična.

S Policijske  uprave  Novo  mesto  so sporočili, da so minuli konec tedna intervenirali  v 169 nujnih primerih  in  na  številko 113 prejeli 534 klicev. Obravnavali so prometno
nesrečo,  v  kateri je umrl motorist, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska  škoda. Kršitelju cestnoprometnih  predpisov, ki ni imel veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  so  zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi  39  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja  v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu in sprožitev signalno varnostnih naprav.

Kršitelju zasegli avtomobil

Novomeški policisti so v noči na 16. 7., med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti, ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,75 miligramov alkohola.Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom
seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V okoli Podturna pri Dolenjskih Toplicah je 14. 7. popoldne nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil nahrbtnik in torbico z dokumenti, denarjem, prenosnim telefonom in ključi. Državljana Švice je oškodoval za 2500 evrov.

V noči na 15. 7. je neznanec s parkirnega prostora pred zidanico v kraju Zagorica, v občini Mirna, odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf plus 1,2 TSI, sive barve, letnik 2010, registrskih oznak NM MS 003.

V noči na 16. 7. je v Artmanji vasi na območju Trebnjega nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Lastnico je oškodoval za 1500 evrov.

Oškodovanci iz Dolenjskih Toplic pa so po prihodu z dopusta ugotovili, da je v
času njihove odsotnosti nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar
in nakit. Škode je za okoli 2500 evrov.

C. R.