Kronika: Vlomi in tatvine se vrstijo kot po tekočem traku

Fotografija je simbolična.

Z novomeške policijske uprave poročajo o več vlomih in tatvinah v zadnjih dneh. Iz kronike je razvidno, da vlomilci in tatovi ukradejo večino, kar jim pride pod roko, škode pa je za več tisoč evrov.

 

Na Belokranjski cesti v Novem mestu je v noči na torek, 14. november, nekdo iz odprtega dela tovornega vozila ukradel dva udarna vrtalnika in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.500 evrov.

V noči na torej. je v Kostanjevici na Krki neznanec vlomil v gospodarski objekt in ukradel motorno kolo KTM EXCEFI 450, kros izvedbe. Z vlomom in tatvino je povzročil za 7.000 evrov škode.

Med četrtkom in torkom, 9. in 14. novembro, je v Srebrničah nekdo vlomil v poslovne prostore. Ukradel ni ničesar, nastala pa je premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V kraju Vrh pri Ljubnu je med soboto in torkom, 11. in 14. novembrom, neznanec na dvorišču stanovanjske hiše s treh kmetijskih strojev ukradel kardanske gredi. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

V torek, med 12. in 15. uro, je v Koroški vasi nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter ukradel denar. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2.000 evrov.

V Mirni Peči je v torek, med 17.30 in 19.20, neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel denar. Policisti okoliščine še preiskujejo in izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

V Vitni vasi na območju Brežic je v torek, med 13. in 15. uro, nekdo skozi vhodna vrata poskusil vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za 300 evrov škode.

M. D.