Kronika: Vlomi in tatvine ob koncu tedna

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

S Policijske uprave Novo mesto tudi tokrat poročajo o več vlomih in krajih ob koncu tedna.

V Tuševem Dolu (občina Črnomelj) je včeraj, v nedeljo 3. aprila, med 11. in 11.30 uro, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, nakit in oblačila. S kaznivim dejanjem je lastnike oškodoval za okoli 10.000 evrov.

Med četrtkom, 31. marcem in včeraj, 3. aprilom, je v kraju Vrbovce na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v zidanico in odtujil okoli tri kilograme mesa in baterijsko žago.
Storilec je s strehe objekta odtujil tudi žlebove in odtočne cevi. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 3500 evrov.

V  noči iz nedelje na ponedeljek je v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil
okoli 130 evrov in moški jopič. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Iz garderobe športnega objekta na območju Rake je v petek, 1. aprila, okoli 18.30, nekdo šestim oškodovancem iz  torb in oblačil odtujil denarnice in mobilne telefone. Okoliščine policisti PP Krško še preiskujejo.

Na parkirnem  prostoru v naselju Slinovce (Kostanjevica na Krki) je v soboto zvečer nekdo vlomil v dva parkirana avtomobila in odtujil bančne kartice. Iz tretjega avtomobila, ki je bil odklenjen, je odtujil denar.

M. D.