Člani Karate akademije Novo mesto na SKDUN evropskem prvenstvu osvojili 4 medalje

Utrinek

Od 1. do 3. aprila je v Subotici v Srbiji potekalo SKDUN evropsko prvenstvo, ki so se ga udeležili tudi člani Karate akademije Novo mesto pod vodstvom trenerja Franjo Horna.

Na EP je sodelovalo 700 tekmovalcev iz 19 evropskih držav v več kot 1300 nastopih.

Naj spomnimo, da je predhodno SKDUN evropsko prvenstvo izjemno uspešno organizacijsko izpeljal prav Karate klub Novo mesto od 31. julija do 1. avgusta lani, v Olimpijskem centru Novo mesto.

Na EP je v disciplini kate posamezno sodelovalo 7 najuspešnejših članov KK Novo mesto, med njimi tudi trener kluba. V izjemno močni mednarodni konkurenci so posegli po kar 4 odličjih, in sicer:

Franjo Horn, 2. mesto (veterani 50-59 let)
Ester Horn, 2. mesto (ml. kadetinje)
Swen Horn, 2. mesto (kadeti)
Lorena Horn, 3. mesto (ml. deklice)

Izjemno uspešno so nastopali tudi ostali člani, in sicer:

Mihael Rukše, 5. mesto (veterani 50-59 let)
Špela Tihi, 5. mesto (mladinke)
Nik Kovačič, 8. mesto (člani nad 18 let)

Člani redno trenirajo in izpopolnjujejo svoje znanje v prostorih na Sokolski 8, Novo mesto (pri tržnici Novo mesto), kjer svoj prostor najdejo vsi, od najmlajših triletnikov do starejših, med katerimi je najstarejši že dosegel 60 let.

Prav posebno mesto pa v akademiji najdejo tudi otroci s svojimi starši, ki so vzor tako svojim otrokom, kot tudi ostalim sodelujočim, treningov pa se starši lahko ob otroku udeležujejo brezplačno.

Vsi člani imajo poleg redne telesne aktivnosti tudi izjemno široke možnosti tekmovalnega udejstvovanja na domačih in tujih tekmovanjih, tudi na največjih uradnih tekmovanjih različnih mednarodnih zvez.

Zato vse zainteresirane vabijo, da se jim pridružijo in izkusijo čare te borilne veščine.

Fotografije z evropskega prvenstva si lahko ogledate v nadaljevanju (za povečanje kliknite na sliko).

 

Tajništvo, K. H.

M. D.