Kronika: Vlomi in tatvine

vir: pixabay.com

Z novomeške policijske uprave poročajo o več vlomih in tatvinah ob koncu minulega tedna.

 

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v noči na petek, 14. marec, nekdo vlomil v
poslovne prostore in odtujil prazno prenosno blagajno. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 850 evrov škode.

V naselju Zapuže na območju PP Šentjernej je med četrtkom in petkom, 13. in 14. aprilom, neznanec vlomil v kmetijski objekt in odtujil motokultivator s priključki. Lastnika
je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Iz garaže stanovanjskega bloka na Seidlovi cesti v Novem mestu je v petek, 14. aprila,
zvečer nekdo odtujil moped znamke Longjia Roma 25 registrskih oznak NM 8D-J4.

V naselju Muhaber (Novo mesto) je v noči na soboto, 15. april, neznanec na dvorišču stanovanjske hiše iz odklenjenega kombija odtujil baterijsko orodje in lastnika oškodoval za 3.000 evrov.

Med soboto in nedeljo, 15. in 16. aprilom, je na parkirnem prostoru na Brezovici pri Mirni nekdo z ostrim predmetom poškodoval pokrov in prednjo masko avtomobila. Po oceni lastnika je škode za okoli 2.000 evrov.

Med petkom in nedeljo, 14. in 16. aprilom, je na območju Semiča nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil nekaj kosov orodja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 400 evrov.

V noči na ponedeljek, 17. april, je v Resslovi ulici v Novem mestu neznanec vlomil v prodajalno in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

M. D.