Kronika: Vlomi in tatvine

Z novomeške policijske uprave poročajo o večjem številu vlomov in tatvin, ki so se zgodili včeraj in ob koncu tedna.

Na delovišču v Škocjanu je med 10. in 13. marcem nekdo vlomil v zabojnik in
ukradel več kosov orodja. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 650 evrov škode.

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Velikem Gabru je v noči na ponedeljek, 13. marec, neznanec vlomil v kombi in ukradel denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1100 evrov.

Na Novem trgu v Novem mestu je nekdo s strehe objekta ukradel okoli 15 metrov bakrenih obrob in povzročil za 1500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Belšinji vasi (Trebnje) je včeraj, 13. marca, neznanec vlomil v kombi in ukradel motorno žago in okoli 100 evrov gotovine. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V petek dopoldne so policisti v bližini Otočca ustavili najeto kombinirano vozilo, v njem pa našli večje število opažnih plošč, ki jim voznik ni znal razložiti izvora. Zraven so ustavili še osebni avtomobil, ki je spremljal kombi. V postopku so ugotovili, da opažne plošče izvirajo iz nočnega vloma na območju Črnomlja. Opažne plošče, vredne 4400 evrov so vrnili lastnikom, na okrožno državno tožilstvo pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine ovadili 22-letnika iz Gazic, 25-letnika iz Semiča in 20-letnico iz Šentjerneja.

V soboto zjutraj so metliški policisti opravili ogled vloma v Grabrovcu (Metlika). Tam so ponoči storilci poškodovali več električnih strojev, tako da so odrezali manjše, metrske kose, električnih vodnikov ter odnesli tri motorne žage. Lastnikom so naredili za skoraj 2000 evrov škode.

V nedeljo zjutraj so dva vloma prijavili v Radovici (Metlika). Ponoči so storilci iz enega vikenda odpeljali dva bakrena kotla (po 80 in 60 litrov) ter lastniku naredili za 1500 evrov škode. Iz drugega vikenda so ukradli bakreni kotel za žganjekuho, tri bakrene škropilnice, dve motorni žagi znamke Stihl in črni električni vodnik (20 metrov). Tudi temu lastniku so naredili za okoli 1500 evrov škode.

V nedeljo popoldne so brežiški policisti pri Vinjem vrhu (Škocjan) ustavili kombinirano vozilo s tremi osebami, ki so bile prej opažene v naselju Ravne pri Zdolah. Tam naj bi najprej nepovabljeni vstopili v hišo v času, ko so bili lastniki doma. Ko so jih zalotili, so spraševali, če imajo kaj za naložit ali odpeljat, nakar so se odpeljali. Prisebni lastniki so o tem obvestili policiste na številko policije 113. Kombi krških tablic so dve uri po dogodku ustavili v Vinjem vrhu. Vse tri potnike so povabili na policijsko postajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja – 61-letnega voznika so že nekajkrat obravnavali za različna kazniva dejanja.

M. D.