Kovačevo pozdravil in ji povedal, da je ni vesel

(vir: Twitter)

Znana politična aktivistka, povezana s stranko Levica, Nika Kovač znova polni medijske novice. Tokrat naj bi jo v lokalu za Bežigradom verbalno napadel neznanec, ki naj bi se po njeni različici dogodka zagnal proti njej in vpil, nakar naj bi se bila primorana zateči v lokal.

Kovačeva je dogodek prijavila policiji, domnevni napadalec pa se je medtem sam javil in opisal dogodek. Obstaja torej njena izjava, da je bila grobo verbalno napadena in izjava moškega, da jo je zgolj ogovoril.

Kot je pojasnil, je včeraj dopoldne sedel v kavarni in pozdravil Niko Kovač, ki je prišla mimo. “Pozdravil sem jo. Nazaj je komaj nekaj zamomljala, med milim in mlačnim delnim pozdravom. Takoj za tem sem ji rekel: “Upam, da ne mislite, da sem vas vesel.”

Po njegovih besedah se je Kovačeva zatem konkretno odmaknila. “Moje mnenje je, da se je sama pri sebi naučila, da bo tako pretirano delovala v takšnem primeru. Ker sem primer poznal in zakona nisem kršil, Nika Kovač je pač javna osebnost, torej jo na ulici lahko tudi ogovorim, temu nisem dajal pozornosti,” je zapisal. Kot je še pojasnil, je poleg njega sedela slepa oseba, ki lahko okoliščine potrdi.

Nika Kovač je za 24ur zavrnila trditve domnevnega (verbalnega) napadalca. Iz Društva 8. marec pa so potrdili, da se je Kovačeva odpravljala iz frizerskega salona do doma. Bila naj bi na ulici. Omenjajo tudi lokal.

Pojasnilo moškega, ki je Kovačevo včeraj ogovoril:

Zapis moškega, ki je ogovoril Niko Kovač.

S tem domnevno neverbalnim deliktom pa vladajoča koalicija že dela pravo dramo. Prav tekmovali so pri tem.

Premier Robert Golob je npr. danes najostreje obsodil ponedeljkov “napad” na Kovačevo. Meni, da gre za posledico sovražnega govora, ki aktivno spodbuja verbalno in fizično nasilje nad ženskami. Napovedal je, da se bo v petek prvič sestal strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, njegovo vodenje je ponudil – Niki Kovač.

M. D.