Novo mesto: Med izzivi romska problematika in povezovanje z župani sosednjih občin

Janez Janša, Jelka Godec, Gregor Macedoni, Anja Bah Žibert in Bojan Kekec (vir: MO NM)

Župan Gregor Macedoni je v sklopu včerajšnjega obiska poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, ki je obiskala dolenjske občine, na rotovžu sprejel tri njihove poslance.

Osrednja tema pogovora je bila kompleksnost romske problematike, izpostavljena pa sta bili tudi povprečnina občin in gospodarska uspešnost občine, so danes sporočili z občine.

Župan Gregor Macedoni je pri srečanju z Janezom Janšo, Jelko Godec in Anjo Bah Žibert ter občinskim svetnikom Bojanom Kekcem poudaril, da so v Novem mestu ponosni na več področij, med njimi je naštel uspešno gospodarstvo, ki zagotavlja kvalitetna delovna mesta.

Med izzivi, s katerimi se soočajo v občini, je župan izpostavil romsko problematiko in napovedal povezovanje z župani sosednjih občin, kot možnost pa je navedel tudi zbiranje podpisov ljudi, da bi v državni zbor vložili predloge zakonodajnih sprememb na tem področju.

Kot je na srečanju poudaril predsednik SDS Janez Janša, bi bilo potrebno romsko problematiko reševati z ukrepi, ki bodo dali trajne rešitve. Izpostavil je možnost vezave otroških dodatkov in socialne podpore na izobraževanje otrok oziroma na prisotnost otrok pri pouku.

Vir: MO NM

M. D.