Kronika: Vlamljali in kradli kot za stavo

Fotografija je simbolična.

Novomeška policijska uprava poroča o večjem številu vlomov in kraj ob koncu tedna. Vlamljali in kradli so v Žužemberku, Novem mestu, Gomili, na Trški Gori, Osrečju, Gorenji Brezovici, Rihpovcu in Vrhu pri Ljubnu.

Podrobnosti so naslednje:

V Žužemberku je nekdo med četrtkom in petkom, 6. in 7. julijem, iz rezervoarjev tovornega vozila in delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 240 litrov goriva.

S parkirnega prostora na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v petek, 7. julija, popoldne,
neznanec odtujil VW golf bele barve, registrskih oznak LJ 592-KZ. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Na delovišču v Novem mestu je med petkom in soboto, 7. in 8. julijem, nekdo iz dveh premičnih semaforjev odtujil akumulatorja. Izvajalca del je oškodoval za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru v naselju Gomila na območju PP Trebnje je v noči na soboto, 8. julij, nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice pod sedežem odtujil denar in bančne kartice, s katerimi je opravil dva dviga gotovine na bankomatih. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1.300 evrov.

Med petkom in soboto, 7. in 8. julijem je na Trški Gori v Novem mestu neznanec vlomil v
počitniško hišo in odtujil kosilnico, motorno žago, okoli 130 litrov goriva in orodje. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 2.500 evrov škode.

Prav tako na Trški Gori je med 7. in 8. julijem nekdo s strehe objekta odtujil okoli 15 metrov bakrenih žlebov in 12 metrov odtočnih cevi. Lastnico je oškodoval za 1.500 evrov.

S pašnika v Osrečju na območju PP Šentjernej je v noči na soboto, 8. julija, nekdo odtujil dve ovci.

V noči na nedeljo, 9. julija, je v Črnomlju neznanec vlomil v delavnico podjetja in odtujil večjo količino bakrenih izdelkov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Gorenji Brezovici na območju Šentjerneja je med soboto in nedeljo, 8. in 9. julij, nekdo
vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in ročne ure. Lastnica ocenjuje, da je škode za okoli 2.000 evrov.

V kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je v noči na nedeljo, 9. julij, neznanec vlomil v
dva osebna avtomobila in odtujil denar iz treh denarnic, ki jih je našel v avtomobilih.

V nedeljo, 9. julija, je v kraju Vrh pri Ljubnu nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil
nahrbtno kosilnico.

M. D.