Anarhisti z ljubljanske Metelkove na tla zbili policista in ju začeli pretepati

V soboto je pred športno dvorano Tabor v Ljubljani potekal Balkanski anarhistični knjižni sejem. Po njem se je okoli 400 udeležencev iz ljubljanske Metelkove odpravilo na protestni pohod po Ljubljani. Pri tem je skupina udeležencev napadla dva policista, ju podrla na tla in začela pretepati.

 

Policista, ki sta spremljala shoda, sta namreč zaznala, da ena izmed udeleženk riše grafit na mestni avtobus, zato sta ji to poskušala preprečiti. Pri tem ju je obkolila skupina ljudi, ju podrla na tla in začela pretepati. Po posredovanju drugih policistov so zbežali. Eden od policistov je bil v dogodku lažje poškodovan, poročajo Slovenske novice.

Po 22. uri se je pohod zaključil, ko je večina udeležencev odšla v objekt na Metelkovi ulici v Ljubljani. Med dogodkom so udeleženci poškodovali tudi dve parkirani službeni vozili policije, ju prebarvali s spreji.

Vir: Bralka Slovenskih novic.

Policija v zvezi s shodom obravnava kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari. Prav tako še zbirajo obvestila v zvezi poškodovanja mestnega avtobusa. V primeru dodatno zaznanih kaznivih dejanj ali prekrškov bodo ustrezno ukrepali.

A. V.