Kronika: Vlamljal je v sosednji občini, zdaj je v priporu

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili o več vlomih, ki so se dogajali v Metliki in enem v Novem mestu. Osumljenca za več vlomov v zadnjih mesecih so našli in priprli.

Metliški policisti so v zadnjih mesecih obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše v Metliki. Ugotovljeno je bilo, da so storilci izkoristili odsotnosti stanovalcev, tudi krajše in skozi okna in vrata vlamljali v hiše. Odtujevali so predvsem denar in nakit. V vseh primerih so policisti opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi, zbirali obvestila in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilca. Na  podlagi ugotovitev, da je kaznivih dejanj osumljen 45-letni moški, so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo. Osumljencu iz Črnomlja so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor

Med 9. 6. in 13. 6. pa je v Hrušici na območju Novega mesta nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil prenosno klimatsko  napravo, televizijski sprejemnik, več kosov orodja, posodo in prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 3000 evrov.

C. R.