Prijeli devet migrantov, prometni nesreči, ukradli golfa, požar in vlomi

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli devet migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Pri tem niso sporočili, ali so tujci zaprosili za azil oziroma kako so policisti ukrepali dalje.

V prometni nesreči poškodovanih pet ljudi

Črnomaljski policisti so bili 18. 3. dopoldne obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 68-letni voznik,  ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 65-letnega voznika. V nesreči so se lažje poškodovali  povzročitelj  nesreče  in  štirje  potniki v njegovem vozilu. 68-letnemu vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Jami  pri  Dvoru pa je 16. 3. okoli 22. ure 37-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo stanovanjske hiše. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola.

Vlomi in tatvine

V noči na 16. 3. je v kraju Pristavica pri Velikem Gabru nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni  avtomobil Volkswagen golf, sive barve letnik 2008, registrskih številk LJ 51-AAG.

Med 13. 3. in 16. 3. je v Gorenji vasi pri Šmarjeti neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit.

V  noči na  18. 3. pa je  na  Mirni nekdo skozi okno vlomil v prodajalno in odtujil živila in alkoholne pijače. Škode je za okoli 5000 evrov.

Požar v Čadražah

Šentjernejski policisti so bili 16. 3. okoli 20.30 obveščeni o požaru stanovanjske  hiše  v kraju  Čadraže. Požar je zajel in uničil večji del ostrešja hiše. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi do požara prišlo zaradi pregretja ob dimniku. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

C. R.