Kronika: Pester drugi majski praznični dan

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o pestrem drugem majskem prazničnem dnevu. Na interventni številki 113 so policist sprejeli 246 klicev, od tega je bilo 97 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije (58 so jih obravnavali že podnevi).

Policija je izpostavila naslednje:

Policisti iz Dolenjskih Toplic so v Gornjem Kotu obravnavali vlom v čebelnjak – neznanci so naredili 500 evrov škode na čebelnjaku, da so prišli v notranjost, od koder so odnesli štiri akumulatorje na sončne celice ter tako naredili še za tisoč evrov škode.

Novomeški policisti so obravnavali tatvino kardenske gredi z dvojnim zglobom v kraju Krka. Tatvina se je zgodila v zadnjem tednu dni, a so šele danes opazili, da na mulčerju manjka kardanska gred.

V zadnjem tednu dni so vlomili tudi v hišo na Krašnjem vrhu (Metlika). Pregledali so prostore in odnesli nekaj predmetov v vrednosti okoli tisoč petsto evrov.

V Rodinah so neznanci ponoči ukradli dva jagenjčka in lastnikom povzročili za okoli 200 evrov škode.

Zvečer so policisti v Močvirju (občina Škocjan) opravili ogled kraja tatvine bakrenega kotla. To naj bi se zgodilo čez dan, lastnika pa so oškodovali za okoli dvanajst tisoč evrov.

V Dobravi pri Škocjanu sta se nekaj pred sedmo zvečer dva moška znesla nad fontano pred gasilskim domom. Betonsko fontano z umivalnikom sta razbila in gasilcem povzročila za okoli sto evrov škode. Menda sta bila slabe volje, ker nista dobila cigaret od osebe, ki je bila tam blizu. Nekaj pred tem so policisti prejeli prijavo o poškodovanem grobu, kjer so neznanci populili rože.

V Drami pri Šentjerneju pa so obravnavali dva moška, ki prosila za denar, cigarete in avto… ker nič od tega nista dobila, sta se nad oškodovancem znesla z dražečim sprejem. Po opisu sodeč gre zelo verjetno za dva ista moška iz okolice Škocjana. Primere še preiskujejo.

V Hrušici pri Novem mestu so neznanci v zadnjih dneh iz priročnega prostora za hrambo orodja odtujili več električnega in motornega orodja. Po prvih ocenah so lastnika oškodovali za okoli 2.000 evrov.

Zvečer so policiste klicali v Dobruško vas, kjer so lastniki hiše ugotovili, da je bilo v hišo v zadnjih dneh vlomljeno. Policisti so opravili ogled kraja. Storilci so pregledali prostore in odnesli nekaj predmetov, s čimer so lastnikom povzročili za skupaj več kot 1.000 evrov škode.

V Gržeči vasi (občina Krško) so ponoči vlomili v hlev. Storilci so na kraju zaklali ovna in tri ovce, jih odvlekli do bližnjega travnika in odpeljali neznano kam. Lastnikom so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Sevniški policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ardru pod Velikim Trnom. Odnesli so napravo za nočno opazovanje in lastnikom povzročili za okoli 2.000 evrov.

A. L.