Kronika: Izsledili nevarnega voznika

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

V noči na ponedeljek, 3. oktobra, sta policista med kontrolo prometa v Novem mestu zaznala nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki je z veliko hitrostjo vozil po Ulici Slavka Gruma.  

O divjanju voznika avtomobila višjega cenovnega razreda po strnjenem naselju so policijo obvestili tudi občani.

Policista sta zapeljala za njim in ga ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval, hitrost vožnje je še pospešil, zapeljal s ceste na makadamsko pot in vožnjo nadaljeval po travniku.

Ko je pripeljal do zapornice pri šoli je ponovno sunkovito speljal, trčil v zapornico in nadaljeval z vožnjo do Ulice Slavka Gruma, kjer je na parkirnem prostoru avtomobil ustavil in poskušal peš pobegniti. Med begom je moški padel in se poškodoval. Policista sta ga zadržala in poklicala reševalce, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Ugotovljeno je bilo, da gre za 36-letnega kršitelja, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato je bil zanj odrejen strokovni pregled. Zaradi številnih kršitev cestno-prometnih predpisov so kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

M. D.