Kriminalistične preiskave v Žužemberku – z dopolnitvijo

Žužemberk, sedež občine. (Vir: Občina Žužemberk)

Novomeški kriminalisti so včeraj na območju Žužemberka izvajali več hišnih preiskav stanovanjskih in poslovnih prostorov. Hišne preiskave so izvajali na podlagi odredbe pristojnega sodišča, preiskavo naj bi izvajali tudi v občinskih prostorih.

Po navedbah Dolenjskega lista, kjer so o tem prvi poročali danes, so bile “aktivnosti usmerjene v zbiranje obvestil in dokazil za utemeljevanje sumov storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete”.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi (PU) Novo mesto, pa nam je na naše vprašanje o tem danes sporočila: “Novomeški kriminalisti so včeraj na območju Žužemberka na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravljali hišne preiskave stanovanjskih in poslovnih prostorov. Aktivnosti kriminalistov so usmerjene v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljevanje sumov storitve kaznivih dejanj s področja
gospodarske kriminalitete.

Predkazenski postopek poteka na podlagi prejetih prijav iz katerih obstaja sum domnevnih nepravilnosti pri poslovanju gospodarske družbe. O ugotovitvah bodo kriminalisti po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.”

Novinarji Dolenjskega lista so se obrnili tudi na žužemberškega župana Franca Škufco, da bi jim pojasnil, zakaj so občino obiskali kriminalisti, a ga niso uspeli priklicati. Tudi direktor občinske uprave Jacques Gros se na telefon ni oglasil. Danes pa jim je župan Škufca sporočil, da ne daje nobenih izjav.

Vprašanja o preiskavah smo občini in direktorju občinske uprave Jacguesu Grosu poslali tudi z našega portala. Ko bomo prejeli odgovore, jih bomo objavili in prispevek dopolnili.

Iz občine odgovorov niso poslali, odzval se ni niti direktor občinske uprave Jacgues Gros.

Sinoči je zasedal občinski svet, Dolenjski list pa je poročal, da je župan na svetniško vprašanje o kriminalističnih preiskavah na seji odgovoril, da o tem ne daje izjav. Po neuradnih podatkih naj bi kriminalisti hišne preiskave opravljali tudi na županovem domu in na sedežu podjetja FS, ki je v posredni lasti žužemberškega župana Franca Škufce. Neuradno naj bi, tako Dolenjski list, kriminalistična preiskava potekala zaradi šolskih prevozov.

C. R.