Kot v filmu: V Gradacu poskušal povoziti policista

Fotografija je simbolična.

S Policijske postaje Metlika poročajo o nenavadnem incidentu, do katerega je prišlo v četrtek. Okoli 12. ure so namreč policisti Policijske postaje Metlika izvajali nadzor prometa na regionalni cesti v Gradacu in ustavili osebni avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic.

Voznik je zmanjšal hitrost in zavil desno, ko pa je policist stopil do vozila, je avtomobil nenadoma zapeljal proti njemu in pospešil vožnjo. Policistu je se je v zadnjem trenutku uspel rešiti tako, da se je odrinil od pokrova motorja, kljub temu pa ga je vozilo zadelo s stranskim ogledalom.

Policista sta se pognala za vozilom, vendar voznik znakov naj ustavi ni upošteval. Namesto tega je nadaljeval z nevarno vožnjo, prehiteval druga vozila, potem pa s ceste zapeljal na travnik in v gozd. Policisti Policijske postaje Črnomelj in Policijske postaje Metlika so ga nato uspeli izslediti in mi odvzeti prostost.

Ugotovili so, da gre za 33-letnega moškega iz Sovinka, za katerega je sodišče zaradi preteklih kaznivih dejanj izdalo odredbo za prisilno privedbo na prestajanje kazni zapora. Zato so ga privedli v Zavod za prestajanje kazni zapora Novo mesto. Avtomobil so zasegli, 33-letniku pa izdali globo v višini 3440 evrov in ga še kazensko ovadili zaradi oviranja uradne osebe.

M. P.