Kostel: Investitor v turistični park odstopil od projekta

Grad Kostel (vir: kraji.eu)

Na javnem razpisu prijavljen in izbran investitor, ki naj bi uresničil projekt gradnje turističnega parka v Kostelu, je odstopil od pogodbe. V občini Kostel bodo zato najverjetneje objavili nov razpis, je za STA povedala nova županja Nataša Turk.

Za projekt, s katerim bi v Kostelu zgradili turistični park z enim ali dvema jezeroma za kopanje, restavracijo, postajališčem za avtodome, šotori za glamping in hiškami na drevesu, se je zavzemal zlasti prejšnji župan Ivan Črnkovič.

Občina je nameravala projekt izpeljati v javno-zasebnem partnerstvu, za kar je lani objavila javni razpis in na njem kot investitorja izbrala podjetje MPi gradnje.

Po pogodbi, ki so jo podpisali jeseni, bi investitor park zgradil na občinskem zemljišču, za katerega bi mu občina po plačilu 200.000 evrov pristojbine podelila stavbno pravico za 30 let. A investitor celostne pristojbine ni plačal, s čimer se šteje, da je odstopil od projekta.

Po besedah županje morajo zato na občini razmisliti, kako naprej. “Najverjetneje bomo šli v nov razpis za podelitev stavbne pravice,” je dejala za STA.

K. R.