Konvenciji ob rob: Popravni izpit Zorana Jankovića

Včerajšnja konvencija stranke Gibanja Svoboda, kjer je bil Zoran Janković častni gost. (vir: Zajem zaslona)

Na včerajšnji konvenciji stranke Gibanje Svoboda so se potrdile navedbe, da gre pri novi stranki bolj za popravni izpit Zorana Jankovića, kakor za karkoli drugega. Ali drugače. Janković poskuša še enkrat, tokrat prek Goloba. Janković pa je več kot očitno Golobova kraljica, kot ga je Golob oklical leta 2011, ko je bil član Pozitivne Slovenije (nato je prestopil v SAB, še prej je bil v LDS).

Ali, vse je isto, samo kmetje se menjajo, kot je to na Twitterju ugotovil eden od urednikov.

Kot časni gost je v prvi vrsti sedel Janković, človek, ki je vpleten v številne finančne operacije, na kar so v zadnjih dneh opozorili tudi v časniku Finance (finance.si).

Odzivi na Jankovića so bili včeraj številni, eden od novinarjev je zapisal, da v tem primeru pač ne moreš misliti resno z demokracijo, pravno državo in svobodo.

Golobova stranka je na meji proruske stranke, ne samo zaradi Jankovića, ki je Putinov nagrajenec in zdaj tega priznanja noče vrniti. Spomnimo tudi, kako je Janković v Rusijo vodil Marjana Šarca, ki je tam stal kot postrešček. Novinar Bojan Požar pa je včeraj zapisal, da je to, da je Golobova stranka na meji proruske stranke, bolj ali manj jasno tudi na podlagi Golobove izbire, po kateri naj bi bila njegova zunanja ministrica Marta. Kos.

Vir: Poslovno poročilo družbe GEN-I za leto 2020 (Ajpes)

Veliko pozornosti je požel tudi Golobov slogan »Zaslužimo si«. Pri tem dobesedno provocira, znani so njegovi milijonski zaslužki v državni firmi GEN-I. Nezakonito izplačanih visokih dohodkov še do danes ni pojasnil (okoli 45.000 evrov bruto ali 18.000 evrov neto mesečno).

Včerajšnji začetek govora Roberta Goloba na konvenciji je bil zelo podoben tistemu, kar že nekaj časa poslušamo od vodilnih v KUL, in sicer: Krek je kriv za epidemijo, zaradi Janševih tvitov smo bojda skregani s celim svetom, živimo v diktaturi, dokaz za to je 100 kolesarskih protestov.

Golob je predstavil tudi nekaj konkretne vsebine programa, čeprav so nekateri iz njegovih izjav opazili, da ga ni niti prebral. Program so mu pisale različne agencije, na podlagi anket, kjer so ljudi spraševali, kaj si želijo in posledično, kaj bi radi slišali.

Golob je napovedal reformo na področju zdravstva, v 18 mesecih naj bi v zdravstvo investirali 500 milijonov evrov. Poudarek je tudi na duševnem zdravju, kjer so po njihovem prizadete zlasti mlade generacije.

Umaknil bo ograje ob meji, s čimer bo tihotapcem dal znak, da so meje odprte in v Sloveniji lahko pričakujemo spet na tisoče mladih moških, nezakonitih migrantov, brez dokumentov, ki bodo mejo prestopali povsod drugje, le prek mejnih prehodov ne bodo šli. Tihotapljenje pa bo ponovno v polnem razcvetu.

Golob tudi sicer ni bil prav nič izviren, delegatom je celo naročal, kdaj mu naj zaploskajo. Tudi sicer v Golobovi stranki niso prav nič izvirni, njihov logotip je zelo podoben logotipu za znamko Alpsko mleko, kar na družbenih omrežjih vzbuja veliko posmeha.

Logotip

Tudi sicer v Golobovi stranki niso prav nič izvirni, njihov logotip je zelo podoben logotipu za znamko Alpsko mleko, kar na družbenih omrežjih vzbuja veliko posmeha.

Na konvenciji jih je zabaval Magnifico, ki je pel srbske pesmi. Slišati je bilo pozive k revoluciji.

Zakaj popravni izpit Zorana Jankovića? Zato, ker ob koncu leta 2011 v državnem zboru ni znal šteti do 46.

J. M.