Konfuznost vladanja trenutne vlade je dosegla vrhunec

Aktualna koalicija je očitno povsem zavozila.

Koalicija Gibanja Svoboda, SD in Levice se je danes sestala na koalicijskem vrhu, na katerem naj bi se po napovedih dogovorili o zmanjšanju števila ministrstev, ki ga je pretekli teden napovedal predsednik vlade Robert Golob. A po srečanju je novinarje čakalo presenečenje. Člani koalicije so namreč sporočili, da o zmanjševanju števila ministrstev sploh ni bilo govora.

 

Konfuznost vladanja trenutne vlade se tako zgolj nadaljuje. Še pred enim letom so nas Golob in koalicijski partnerji prepričevali, kako pomembno je iti na referendum in podpreti povečanje števila ministrstev na 20. To naj bi povečalo operativnost vlade in omogočilo njeno bolj učinkovito odzivanje na reševanje posameznih problematik. Ni minilo niti eno leto, ko je Golob ugotovil, da je ministrstev preveč, kar da bremeni delo vlade, in vehementno napovedal njihovo zmanjšanje na 12. Danes je tako javnost pričakovala vsaj okviren dogovor o tem, koliko bo novih ministrstev in kdo bo obdržal ministrske položaje, a je po vrhu koalicije sledilo začudenje, ko so predstavniki koalicije povedali, da se o tem sploh niso pogovarjali.

Slednje zgolj kaže, kako je trenutna vlada brez vsake strategije in vizije, kam želi peljati državo. Očitno nihče natančno ne ve, kaj naj bi vlada sploh počela in kaj želi doseči. Njena edina prioriteta je, kot se je izrazila tudi zdaj že nekdanja članica Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek, ostati na oblasti in to za vsako ceno. Pri tem pa ni pomembno, da država tone vse globlje.

Aleksander Vodeb