Poslanka Mojca Pašek Šetinc v veliki godlji

Poslanka Mojca Pašek Šetinc (vir: Zajem zaslona)

Davčni svetovalec ddr. Rok Snežič je danes na Specializirano državno tožilstvo vložil ovadbo proti predsednici preiskovalne komisije državnega zbora, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, Mojci Šetinc Pašek.

Očita ji več kaznivih dejanj, med drugim zlorabo uradnega položaja in prekoračitev pooblastil.

Drr. Rok Snežič, strokovnjak za slovensko in tuje davčno pravo. (vir: arhiv)

Komisija DZ, ki je v ponedeljek sprejela vmesno poročilo, je pri svojem delu vzela pod drobnogled tudi primer davčnega svetovalca ddr. Roka Snežiča. Snežič je zato na Specializirano državno tožilstvo naznanil sum več kaznivih dejanj predsednice komisije, poslanke Šetinc Pašek, med drugim sume zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitve pooblastil, zlorabe osebnih podatkov in nevestnega dela v službi.

Snežič navaja, da je Šetinc Paškova več kot očitno hudo zlorabila svoj položaj s tem, ko je kot predsednica preiskovalne komisije DZ vodila preiskavo zoper njega. Po ustavi lahko državni zbor odredi preiskavo o zadevah javnega pomena. “Moje poslovanje v tujini, kot je navedla Pašek, z bosanskimi državljani pa ni zadeva javnega pomena,” dodaja Snežič. Poudarja, da sam ni niti politik, niti član politične stranke, javni funkcionar, javni uslužbenec, niti prejemnik sredstev iz proračuna.

Šetinc Paškova je tako s preiskavo njegovih poslov v tujini in zbiranjem njegovih osebnih podatkov grobo zlorabila svoj položaj za strankarsko in osebno korist, je dodal Snežič.

Zmotila je tudi izjava Šetinc Paškove, da se je pri poslih Roka Snežiča s pretežno bosanskimi državljani izrisala “zelo podobna shema nekega finančnega mehanizma, ki bi mu mirno lahko rekli pralnica denarja”. Z izjavo o pralnici denarja je po Snežičevem mnenju storila kaznivo dejanje obrekovanja, za kar je predpisana kazen do dveh let zapora, “gre tudi za hud sovražni govor, za kar bom podal zasebno kazensko tožbo,” je med drugim napovedal Snežič.

Ovadbo zoper Mojco Pašek Šetinc je pred časom policiji podala tudi Nova24TV, tožilstvo je to sprejelo, Pašek Šetinčeva pa je zaradi zlorabe svojega položaja v predkazenskem postopku. Zdaj pa je to že drugi primer.

M. D.