Komunala Trbovlje kazensko ovadila bivše vodstvo, med njimi tudi visoki funkcionar SD

Trbovlje (vir: kraji.eu)

Vodstvo Javnega podjetja Komunala Trbovlje je kazensko ovadilo nekdanje vodstvo družbe zaradi forenzične preiskave poslovanja v obdobju 2017-2020, za katere obstaja sum kaznivega dejanja.

Med ovadenimi osebami so člani nekdanjega vodstva, med njimi tudi visok funkcionar stranke SD.

Komunala Trbovlje je na podlagi sklepa nadzornega sveta naročila revizijo poslovanja za obdobje od 2017 do 2020 s poudarkom na postopkih oddaje javnih naročil.

Ugotavljali so vlogo in odgovornost posameznih direktorjev in nadzornih svetov pri teh poslih. Komunalo je v omenjenem obdobju vodil Milan Žnidaršič, ki je sicer član SD. Zanimivo pa je, da je leta 2017 Nova24 poročala o tem, da se Žnidaršič ni mogel sprijazniti, ker je po 20 letih vodenja komunale od nadzornega odbora dobil nezaupnico in bi ga moral naslediti Jože Pustoslemšek. Nato je vložil tožbo proti podjetju. Boj za direktorsko mesto med Žnidaršičem in Pustoslemškom je trajal več let.

Od septembra lani Komunalo sicer vodi Igor Glušič, pred njim je pol leta omenjeno javno podjetje vodil v. d. Bruno Šurina.

Mediji navajajo, da je Trboveljčane močno prizadelo drago ogrevanje, a se očitno obeta sedaj še dražja zima.

“Forenzična preiskava poslovanja je pripeljala do posameznih zaključkov, za katere obstaja sum kaznivega dejanja. Med ovadenimi osebami so člani nekdanjega vodstva, med drugim tudi visok funkcionar stranke SD,” so danes sporočili iz Komunale Trbovlje.

M. D.