Analitik Miloš Čirič: “Odličen primer za to, kako se vodi, je Občina Ivančna Gorica”

Politični analitik Miloš Čirič v maratonski pogovorni oddaji pri Borisu Tomašiču na Nova24TV. (vir: Zajem zaslona)

Okoli 11. ure, nekaj več kot sedem ur pred koncem postavljanja rekorda, se je voditelju Borisu Tomašiču na Nova24TV pridružil politični analitik Miloš Čirič, ki je povedal, da “ljudje gledajo oddajo, več kot želijo priznati, pritegnili ste pozornost”.

 

Aktualna vlada je zdaj že lep čas na oblasti in davno so že presegli to preizkusno dobo, po kateri bi morali biti usklajeni in stvari bi že morale funkcionirati, pa temu ni tako. “Ravno zato je nek demokratičen standard stotih dni, ko naj bi imele vlade mir, zato, ker ko prideš nov si morda strokovnjak za neke stvari, je dejal Čirič, “ampak ko prideš na tako ministrsko mesto, moraš biti sposoben stvari organizirat in moraš biti sposoben biti vodit ljudi, s katerimi nisi nikoli v življenju delal,” je poudaril Čirič. Ravno zato nikoli ne komentira prvih sto dni, premislil pa si je, ko je videl, koga so imenovali in ga te “nore obljube ne čudijo”.

“To, kar se dogaja na RTV-ju, to je pač nekaj, eno pravilo – mi s svojim ravnanjem treniramo druge ljudi, kako naj se obnašajo do nas,” je poudaril Čirič, ki je kritiziral ravnanje novega RTV vodstva, ki  trenutno izvaja brutalno kadrovsko čistko med uredniki in novinarju.

Tomašič meni, da je to dogajanje skoraj “zagotovilo, da se bo hitro nehalo”, saj je tako ravnanje izjemno radikalno in “bo počilo”. S tem se strinja tudi Čirič, ki meni, da morda res vsak nastavlja svoje ljudi, “ampak voditelj oddaje, to ni kar tako, ni problem in reč za eno Valentino, Luko Svetina ali Nejca Krevsa, da so oni politično orientirani ljudje, je neumnost, ker tega ni. Politični aktivisti so na drugi strani,” je dejal Čirič, in poudaril da ne pozna medijske hiše kot je Nova24, ki bi dovolila svojim zaposlenim, naj imajo svoje mišljenje in da zagovarjajo svoja stališča.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se odloča, katero poslansko vprašanje bo posredovala naprej in katero ne, je dejal Tomašič, ki ob tem izpostavi, da nihče iz koalicije temu ne nasprotuje. “S tem sami sebi kopljejo jamo, ker v resnici je to slabo in mislim, da je bilo marsikomu zaradi tega neprijetno ampak zaradi koalicijske pogodbe, nekega dogovora, je šlo skozi”, je dejal Čirič, ki je pojasnil, da so dejanja tista, ki štejejo, saj se dejanja kažejo ali si demokratičen ali ne, s tem je po njegovem mnenju predsednica DZ kršila pravila, posredovati pa bi moral premier Robert Golob.

Čirič je še dodal, da je Občina Ivančna Gorica, kjer ima SDS večino, odličen primer za to, kako se vodi.

Vir: Maratonska oddaja

A. L.