Komentar: Prišel, potopil, odšel!

Erjavec, november 2020: “Ostal sem član stranke, ker je to moja stranka, ki jo imam zelo rad. Novinarjem sem odvrnil, da bom ostal v stranki do konca svojega življenja.”

Erjavec, marec 2021: “Odstopam z mesta predsednika, izstopam iz stranke DeSUS.”

To je Karl Erjavec, ki je imel velike oči in apetite. Stranko je potopil, odstopil z mesta predsednika in izstopil iz DeSUS.

Ob njem je odstopila tudi podpredsednica stranke Irena Majcen, nekdanja ministrica za okolje in prostor.

Stranka DeSUS ima danes sejo sveta, kjer bodo po pričakovanjih določili začasno vodstvo. Kmalu bodo izvedli tudi kongres, ki bo že tretji v približno letu dni. Erjavec je že našel novo službo. Potem ko mu ni uspel naskok na premierski stolček, bo postal pomočnik direktorja v podjetju Iskratel.

Iskratel vodi Erjavčev dober prijatelj Željko Puljić in se je pred kratkim neuspešno potegoval za posel e-cestninjenje pri Darsu.

Portal pozareport.si je včeraj zapisal:

“(Širša) družina Erjavec je tako v minulih tednih oziroma mesecih igrala na vse možne karte, od mandatarstva na Gregorčičevi ulici do velikih državnih poslov na Darsu, toda ta velika zgodba se je porušila kot hišica iz kart. Zet Marčič in Erjavčev novi delodajalec Puljić sta izgubila na Darsu, milijoni Darsovih evrov gredo na Slovaško …, stanje znotraj in okoli Desusa pa je skoraj enako katastrofi.”

M. D.