Komentar dneva: “Večina medijev ni opozorila, da gospod manipulira. Ali celo namerno laže”

Peter Jančič, novinar, urednik in lastnik spletnega portala spletnicasopis.eu (vir: arhiv)

“Ubornih” slabih sedem tisočakov neto plače, s katerimi se je Golob hvalil, ni vsa zgodba. Manjka, recimo, 66.666 evrov. Mesečno. Večina medijev ni opozorila, da gospod manipulira. Ali celo namerno laže. Upoštevali so, kako je to za Reporter “zavil” Kučan.”

Tako je v današnjem komentarju z naslovom Vse Kučanove makete greha zapisal urednik Peter Jančič.

Jančič je uvodoma zapisal: “Vsaka svinjarija ni kaznivo dejanje, je povedala mama Mira Cerarja Zdenka Cerar, ki je bila generalna državna tožilka in podpredsednica LDS. Milan Kučan pa je ta teden ob prihodkih Roberta Goloba to dopolnil, da vsaka kršitev zakona ni greh. Golob je bil v LDS, pozneje pa v PS in SAB. Ta teden pa je na konspirativnem kongresu, novinarjem so prepovedali spremljanje, prevzel stranko Jureta Lebna, ki je iz vlade Marjana Šarca moral odstopiti zaradi preplačane makete drugega tira.

Zaradi goljufanja v kampanji pred referendumom o drugem tiru, zaradi katerega je vrhovno sodišče zahtevalo ponovitev odločanja ljudstva, je pred tem odstopila že celotna vlada Mira Cerarja, v kateri je bil Leben pomemben akter. Na oblast je tej Cerarjevi vladi pomagal Branko Masleša z nepoštenim sojenjem v primeru Patria.

Z novim obrazom Marjanom Šarcem, ki je po polomu koalicije Mira Cerarja na volitvah sestavil manjšinsko vlado, sta se Cerar in Leben še nekaj časa obdržala. Dokler ni po seriji odstopov odstopil še Šarec. Najnovejši “novi obraz” Golob je, vsaj po denarju, precej večji igralec od Lebna.

Celoten komentar lahko preberete na povezavi: Vse Kučanove makete greha – siol.net

A. L.