Kočevje: Komandir Silvo Košir v posebni preiskavi in postopku izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi

Silvo Košir (vir: e-utrip.si)

Kočevsko-ribniški spletni portal e-utrip.si je objavil, da je Silvo Košir, komandir kočevske policijske postaje, v postopku posebne preiskave pri specializiranem državnem tožilstvu, resorno ministrstvo pa ga naj bi zaradi tega že odstavilo z mesta komandirja. 

S Policijske uprave Ljubljana pa so nam danes sporočili: “Zoper komandirja Policijske postaje Kočevje trenutno poteka postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, zato enoto po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije vodi pomočnik komandirja Sebastjan Kužnar.

Portal e-utrip.si je zapisal, da je šlo v primeru Koširja za več kršitev in tudi ovadb, na podlagi česar je zoper Koširja sprožena preiskava. Košir je bil za komandirja v Kočevju imenovan leta 2015.

Portal je ob tem že zapisal, da se je že maja letos govorilo o nekaterih hišnih preiskavah in o veliki količini gotovine, ki je bila najdena pri tem, “a se je očitno vse skupaj šele sedaj izkazalo za delno resnično”.

Širši javnosti je Silvo Košir še najbolj znan iz afere Baričevič, ko je kot policist Policijske postaje Ljubljana – Vič pričal na sodišču, da v primeru afere Baričevič ni bilo vpletene tretje osebe. S tem naj bi “pokril” Kresalovo. Po nekaterih podatkih Košir prebiva na Vrhniki.

Spomnimo. Nekdanja ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je naslednji dan po tragični smrti zdravnika Saša Baričeviča (afera Baričevič je izbruhnila 2. februarja 2010, okoli 17. ure) na spletnem obrežju Facebook med svoje prijatelje nenadoma povabila javnosti neznanega Silva Koširja, policista iz Policijske postaje Vič, ki se je – kot dežurni starešina – prvi pojavil v Baričevičevi vili na Oražnovi ulici, takoj po zdravnikovi smrti. Dva dni kasneje, 4. februarja, pa sta Kresalova in odvetnik Miro Senica odpotovala na smučanje v mondeno švicarsko turistično središče St. Moritz.

Policist Silvo Košir je pozneje v nekaj mesecih napredoval do pomočnika komandirja Policijske postaje Vič, decembra pa je dobil tudi posebno policijsko odlikovanje za hrabrost in požrtvovalnost, zaradi posredovanja v neki prometni nesreči.

Katarina Kresal, Silvo Košir in Janko Goršek, nekdanji direktor Policije (njegov sin Luka je predsednik podmladka stranke SD).

Vir in foto: e-utrip.si

K. R.