Kje lahko preverite, kaj vas čaka pri vstopu v posamezno državo EU?

Načrtujete potovanje ali počitnice v Evropski uniji, pa se sprašujete, kakšne omejitve vas čakajo pri vstopu v ciljno državo? Odslej si  lahko pomagate z informacijami na spletni platformi Re-open EU.

Uradna spletna stran v 23 evropskih jezikih vsebuje vse bistvene podatke, ki so potrebni za načrtovanje prostega gibanja in turizma v državah članicah EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dostopna je na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/

Gre za interaktivno orodje, ki potnikom nudi pogosto posodobljene informacije, da lahko brezskrbno načrtujejo svoja potovanja in počitnice v Evropski uniji, hkrati pa ostanejo zdravi in varni. Trenutno se platforma delno opira na avtomatske strojne prevode.

Informacije na spletni strani temeljijo na najnovejših razpoložljivih podatkih držav članic EU ter so zbrane na podlagi drugih javno dostopnih in verodostojnih nacionalnih virov, vendar niso popoldne. Evropska komisija ne prevzema nobene izrecne ali implicitne odgovornosti za popolnost in točnost informacij na tej strani ali za posamezne odločitve, ki temeljijo na njih.

Vir: policija.si/

M. D.