KC Janeza Trdine: Ljubezen gre skozi želodec

Prizor iz komedije

V Kulturnem centru Janeza Trdine bo v nedeljo, 13. februarja, predstava z naslovom LJUBEZEN GRE SKOZI ŽELODEC, Vedno lačna …, komedija. Predstava bo ob 18. uri.

Ljubezen gre skozi želodec ali Rajši 60 let srečen kot 90 tečen je zgodba o odnosih. O odnosih med ljudmi, odnosu do prehranjevalnih navad, odnosu do družbenih norm in standardov.

V zgodbi spremljamo 36-letno Meto, ki se želi osamosvojiti od svoje nadvse gospodovalne mame, prepričane v to, da hči ne dosega ustreznih družbenih standardov. Nima partnerja, nima otrok, nima družabnega življenja, ne ukvarja se s športom, jogo … Vse, kar Meta premore, je po – maminem mnenju – preveč kilogramov. A Meta ima v resnici veliko več. Ima veselje do življenja in je s seboj zadovoljna kljub materi, ki jo hoče prepričati o nasprotnem. Na drugi strani spremljamo Bojana, ki po ločitvi začenja novo življenje. Življenje, kjer sta pomembna le mir in poln hladilnik. Čeprav bi na prvi pogled to težko rekli, mu je v zakonu obojega kronično primanjkovalo.

Življenji dveh sorodno-dobrodušnih duš se začneta zabavno in obetavno prepletati. A kaj, ko se z ene in druge strani »z najboljšimi nameni« vmešavajo še tisti tretji. Mar za srečo in zadovoljstvo v življenju res vsi ljudje potrebujemo iste stvari?

Avtor in režiser: Jernej Čampelj; Dramaturgija: Simona Hamer; Kostumografija: Tina Bonča; Koreografija: Anja Robida; Glasbena in zvočna oprema: Dejan Markič; Produkcija: Smejmo se & Jernej Čampelj

Igrajo: Urška Vučak Markež, Saša Klančnik, Maja Martina Merljak

Vljudno vabljeni, čaka vas prijeten večer. Vstopnice po ceni 16 evrov so na voljo prek spletne strani Zavoda Novo mesto: https://znm.mojekarte.si/si

M. D.