Odmevno: Baković spet ustrelil kozla

Predrag Baković, poslanec SD (vir: Zajem zaslona, YouTube)

“Hrvaška se hvali, da je velesila, a sosedje nas bodo kmalu prehiteli.” To je samo eden od naslovov na spletni strani hrvaškega Večernjega lista, kjer so pripravili analizo slovenskih športnih uspehov.

“Slovenija na zimskih olimpijskih igrah blesti. Za zdaj imajo že 22 medalj, kar je še enkrat več od Hrvaške,” so zapisali.

Fenomen slovenskega športa nasploh zbuja veliko zanimanje tuje javnosti. Pred kratkim so na televizijskem programu France3 predvajali oddajo Mi, Evropejci (Nous les Européens), ki je bila v celoti posvečena Sloveniji in njenim športnim uspehom, zdaj so uspehe slovenskih športnikov pod drobnogled vzeli tudi pri hrvaškem Večernjem listu.

Mi pa spomnimo. Kočevski poslanec iz vrst SD Predrag Baković se je pred odhodom slovenske olimpijske reprezentance v Peking tako osmešil: “Bo ministrstvo zaščitilo olimpijsko reprezentanco na OI v Pekingu pred posledicami izjav Janeza Janše o Tajvanu?”

Neumnost vseh neumnosti, tako kot je bila neumnost tudi umetno ustvarjena afera o škodljivosti Janševih izjav glede Tajvana za indijsko nacionalno televizijo. Laži pa so bile, tudi medijske, da so kitajska podjetja slovenskim odpovedovala naročila. Katera podjetja naj bi bila to, v KUL in njihovih medijih niso nikoli pojasnili.

Ampak, vrnimo se k športu. Slovenski športniki v Pekingu premikajo gore. In nihče jim nič noče, Baković iz stranke SD pod vodstvom domnevno večno “zaskrbljene Tanje Fajon” se ne oglasi več.

Objava pred odhodom slovenske olimpijske reprezentance v Peking, kjer so se v SD ponovno osmešili.

K. R.