Kako so razprodajali državno premoženje

Prodaja blagovnih znamk (vir: Tarča, zajem zaslona)

Četrtkova oddaja Tarča na TV Slovenija je “nehote postregla z dejstvi, kdo je tujcem v resnici prodal vse slovenske legendarne znamke (Hrvatom, Srbom, Čehom, Ukrajincem in drugim)”. 

 “Vse so bile prodane, pa naj je šlo za državne ali zasebne transakcije, pod vladami, ki/ko jih je vodila leva sredina, od Boruta Pahorja, Alenke Bratušek, Mira Cerarja ml. … do aktualnega premierja Roberta Goloba”, so zapisali na portalu pozareport.si.

Navedeno potrjuje tudi seznam prodaje državnih podjetij v času štirih levih vlad, kot smo to na našem portalu že objavili. Zdaj, v času vlade Roberta Goloba, pa so tujcem prodali še Panvito, ki jo prevzema zasebna hrvaška družba Mplus Grupa, in Celjske mesnine. V zadnjih dneh pa je razkrito celo to, da je družba Hofer registrirala (prevzela) celo slovenski slogan “Kdor ne skače, ni Slovenec”.

Iz pregleda, ki ga objavljamo v nadaljevanju, je razvidno, da vladi Boruta Pahorja in Janeza Janše nista prodali nobenega podjetja. Prava razprodaja državnega premoženja (pod krinko nacionalnega interesa) pa se je začela z nastopom vlade pod vodstvom Alenke Bratušek, od marca 2013 dalje.

Več podrobnosti o prodajah podjetij lahko preberete na povezavi: moja-dolenjska.si

A. L.