Kaj se je zgodilo v zadnjih 24 urah?

Ob 10.50 je pri naselju Dragatuš, občina Črnomelj, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste na polje. Gasilci PGD Črnomelj zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč policistom ter reševalcem NMP Črnomelj, ki so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 5.57 je v naselju Studenec, občina Trebnje, gorelo na deponiji ožganega sena po požaru gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Trebnje so seno premetali in požar, ki se je razširil po suhi travi, na površini okoli 100 kvadratnih metrov pogasili.

Ob 4.18 so v Dolenjem Kamenju, občina Novo mesto, gorele bale silaže in seno pod kozolcem velikosti 10 krat 20 metrov, ogenj pa se je razširil na celotno ostrešje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar omejili in pogasili. Vzrok in škoda še nista znana. Obveščene so bile pristojne službe.

V noči na 27. 7. je v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v prodajalno. Odtujil je več zavojev kave in povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje, Policijska uprava Novo mesto