Kaj se je zgodilo v zadnjih 24 urah?

Ob 22.52 sta na cesti Trebnje–Pluska, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so kraj nesreče zavarovali in razsvetljevali, odklopili akumulatorja, očistili cestišče razlitih motornih tekočin, nudili pomoč delavcem vlečne službe in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Trebnje, ki so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in eno osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 19.18 je na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki moški padel s strehe. Reševalci NMP Metlika so ga na kraju oskrbeli. V klinični center pa sta ga prepeljala s helikopterjem posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči.

Ob 16.56 je v Kresni ulici v Trebnjem v garaži stanovanjske hiše gorelo osebno vozilo. Požar, ki je zajel okoli 50 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjske hiše in streho garaže, so pogasili gasilci PGD Trebnje, Lukovek, Ponikve in Račje Selo. V požaru se je opekel lastnik hiše, na kraju so ga oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Trebnje in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 14.30 je dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala obolelo osebo iz UKC Ljubljana v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 3.16 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencija RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo, zabeležili šibek potresni sunek magnitude 2,4 v bližini Vinice pri Črnomlju, 80 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Vinice. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Sinoči, ob 22.13 so v Zalogu, občina Straža, v bližini stanovanjskega objekta gorele gume na površini 50 kvadratnih metrov. Gasilci GRC Novo mesto, Prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Dolenja Straža, Vavta vas in Prečna so s hitrim posredovanjem preprečili širjenje ognja, požar omejili in pogasili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Včeraj ob 19.03 je bila na relaciji od Hrušice, občina Novo mesto, do Velikega Bana v občini Šentjernej, zaradi okvare na elektroenergetskem vodu prekinjena oskrba z električno energijo. Dežurni delavci Elektro Ljubljana so okvaro odpravili.

Urad RS za zaščito in reševanje