Jenullove laži: “Zala je metala mucke v zrak, Karin jih je skušana našutirati v smetnjak”

Jaša Jenull.

Vidni politični aktivist levice Jaša Jenull se je pred dnevi z lažnim zapisom, da naj bi v Ljubljani mučili mačke, spravil na vse bolj vidno politično vplivnico Zalo Klopčič, pa tudi kandidatko za volitve v Evropski parlament iz vrst SDS Karin Planinšek. Zapis je sicer deloval izmišljeno, a ga je mariskdo vzel kot resničnega.

 

Jenull je namreč na svojem Facebook profilu objavil izmišljeno (lažno) sporočilo, ki naj bi ga prejel od enega od očividcev. Ta naj bi videl, kako naj bi Klopčičeva in Planinškova blizu kina Šiška brcali mlade muce. Klobčičeva naj bi jih metala v zrak, Planinškova pa naj bi jih nato skušala “našutirati” v smetnjak.

Zapis je sicer že na prvi pogled deloval izmišljeno, a so ga vseeno mnogi vzeli zares. Tako se je pod objavo usulo veliko komentarjev uporabnikov Facebooka, ki so se zgražali nad domnevnim početjem mladenk, nekateri so jima celo odkrito grozili.

Jenull je dejstvo, da je zapis izmišljen, svojim sledilcem razkril šele naslednji dan, ob tem pa navedel, da ga je objavil kot eksperiment oz. nekakšno protiobjavo, ker naj bi Klopčičeva in Planinškova objavljali po njegovem lažna poročila o napadih migrantov v Ljubljani, čeprav so bila ta podkrepljena z videoposnetkom.

Vsekakor precej neodgovorno početje Jenulla, ki bi se lahko končalo tudi precej slabše kot se je.

Lažni Jenullov zapis o ravnanju Zale Klopčič in Karin Planinšek:

A. V.