Janković bo posebej za Magnifica s spremembami občinskega odloka zaobšel stroko

Zelenica, kjer želi Magnifico izpeljati koncert s piknikom.

Kot vse kaže, namerava ljubljanski župan Zoran Janković s spremembo občinskega odloka poskrbeti, da bo lahko njegov nekdanji mestni svetnik, prijatelj in pevec Magnifico kljub nasprotovanju stroke in naravovarstvenikov izvedel koncert s piknikom v parku Tivoli v Ljubljani. V ozadju je seveda denar, saj naj bi Magnifico že prodal več kot 12.000 vstopnic.

 

Do zdaj namreč v Krajinskem parku Tivoli ni bilo dovoljeno organizirati javnih prireditev, ki bi lahko ogrozile nekatere živalske vrste in njihove habitate ter varstvo naravnih vrednot brez predhodnega soglasja Zavoda za varstvo narave. Magnifico zato ni dobil soglasja za izvedbo koncerta, ki ga je želel izpeljati ob bazenu v Tivoliju. Stroka je namreč ocenila, da bi s koncertom preveč poškodovali tamkajšnjo favno in floro.

No, zdaj mu je na pomoč očitno priskočil župan Janković. Občina je namreč na hitro in brez sodelovanja okoljevarstvene stroke pripravila spremembe odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Ta predvideva, da bo izvajanje prireditev kljub omenjitvam dovoljeno na petih lokacijah – na vrhu Rožnika, na območju rekreacijskega centra Mostec, v Plečnikovem avditoriju, sankališču in na območju med Jakopičevim sprehajališčem ter otroškim igriščem.

Glede na to bo Magnifico v Tivoliju lahko izpeljal koncert. Mestni svetniki, ki jih obvladuje Janković, naj bi namreč spremembe potrdili že na julijski seji in naj bi v veljavo vstopile že pred koncem avgusta, ko namerava Magnifico izpeljati koncert.

A. V.