Neverjetno: Janši grozijo s smrtjo – tragedija, grozijo z nasiljem, ker bodo morali sicer delati!

Fotografija je simbolična (vir: Twitter, arhiv)

Predsednik vlade Janez Janša je bil včeraj na družbenem omrežju Facebook deležen grožnje s smrtjo. Uporabnik Boris Podhraški je namreč na svojem Facebook profilu objavil sliko predsednika vlade, ob tem pa zapisal: Kroglo v glavo! Žiga Pavšič grozi s stopnjevanjem protestov vse dokler ne bodo te prenesli v domove (domnevno žrtve).

Jovanka Bekić pa opozarja: “SDS hoče znižati sociajalke in narod bo prisiljen delat! Ne smemo dopustiti tega! Dol z gamadjo SDS-ovsko!”

Objava Borisa Podhraškega na FB.

Pa gremo po vrsti. Na grožnje Podhraškega so kmalu opozorili drugi uporabniki Facebooka, Podhraški pa se je nato očitno ustrašil ter sliko in zapis ob njej izbrisal.

Janša je sicer ravno včeraj na izredni seji državnega zbora opozoril, da se v zadnjem času pojavlja vse več pozivov, ko posamezniki grozijo s smrtjo politikom, predvsem na protestih s kolesi v Ljubljani.

Ker proteste podpirajo in jih pomagajo organizirati v opozicijskih LMŠ, Levici in SD, je Janša v parlamentu njihove poslance včeraj vprašal, kaj menijo o tovrstnih grožnjah s smrtjo. Odgovora, zanimivo, ni dobil.

Marko Prislan je objavo Borisa Podhraškega delil v skupino Vseslovenska vstaja naroda in pri tem zapisal: »Protestniki, kaj pravite?«, kar je bilo razumeti kot namig k izvršitvi dejanja.

Žiga Pavšič iz stranke TRS, eden izmed bolj zagretih protivladnih protestnikov, ki je del Levice, katere koordinator je Luka Mesec, pa grozi s stopnjevanjem protestov vse do takrat, dokler ne bodo te prenesli v domove. Kot lahko razumemo, vse dokler ne bo ranjenih in mrtvih.

Zakaj se protestira, pa je v teh dneh na Facebooku objavila Jovanka Bekić. Zapisala je:

Če bi zvišali sociajalke bi nas bilo več. Bi več ljudi imelo čas protestirati! Tako pa SDS hoče znižati in narod bo prisiljen delat! Ne smemo dopustiti tega! Dol z gamadjo SDS-ovsko!”

Protestniki prejšnji teden (od leve): Jernej Štromajer, nekdanji državni sekretar, ki je z novo vlado izgubil službo, zaslovel pa je z božičnim voščilom kristjanom “ve umazane živali”, Tanja Fajon, evropska poslanka SD, Marko Koprivc, poslanec SD, ob strani Luka Mesec, Levica. (vir: Twitter)

C. R.