Vseslovenska akcija podpisovanja peticije proti plačevanju RTV-prispevka

Pričela se je vseslovenska peticija proti plačevanju prisilne RTV-prisilne, ki bo privedla do množičnih odpovedi naročnin!

Če tudi vi ne želite več prisilno plačevati RTV-prispevka, podpišite peticijo.

Vsebina peticije je naslednja:

Peticija za ukinitev prisilnega RTV prispevka

“Osnova demokratične družbe, kakršno poznamo iz najbolj razvitih evropskih držav, je gotovo pluralnost medijev. Medijska krajina v kateri se lahko s svojimi prepričanji najde vsak državljan.
Naša država je v tem trenutku pred pomembno prelomnico: ne le gospodarsko, ampak tudi družbeno lahko stopi na novo razvojno stopnico, ki jo bo popeljala v družbo teh – po napredku in demokratičnosti – prvorazrednih družb.
Ugotavljamo, da je trenutna slovenska drugorazrednost v veliki meri plod enostranskega medijskega poročanja. Tako poročanje je rezultat utrjenih struktur v medijih, ki preprečujejo pluralnost. Namesto demokratičnega izražanja različnih svetovnonazorskih prepričanj imamo velikokrat možnost slediti samo točno določenemu. A tudi to prepričanje velikokrat ni iskreno, ampak ga zaradi netransparentnosti lastniških in drugih pritiskov narekujejo politični in kapitalski interesi. To bi lahko kmalu pripeljalo do konca demokracije v naši državi.
Vabimo vas, da s podpisom te peticije prispevate svoj kamenček v mozaiku, ki bo Slovenijo popeljal iz sivine enostranskega poročanja v novo družbeno resničnost. V njej bo imel vsak posameznik priložnost s svojim mnenjem prispevati k demokratičnemu napredku družbe. Tudi vi!”

C. R.