Janez Janša: “Predčasne volitve so v interesu slovenskega davkoplačevalca”

Janez Janša v oddaji 24ur zvečer (vir: X)

Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke, je bil gost sinočnje oddaje 24ur. V nadaljevanju objavljamo nekaj poudarkov iz pogovora z voditeljem Urošem Slakom.

 

Vlada se ukvarja, kot je včeraj povedal predsednik vlade, s politično krizo zaradi korupcije v koaliciji. Izredno sejo na temo korupcije je torej napovedal sam predsednik vlade Robert Golob. Mi želimo pospešiti zadeve in pomagati vladi, da to razčisti ter preide na pomembne teme.

Glavni očitek vladi je vrsta korupcijskih zadev, ki jih priznava tudi sam predsednik vlade. Ne vlagamo konstruktivne nezaupnice, vlagamo interpelacijo, torej razpravo o delu vlade. Tu je vrsta problemov, ki jih je treba rešiti, že 3 tedne pa se ukvarjamo samo z afero Litijska.

V interesu vseh je, da se to konča. Predčasne volitve so v interesu slovenskega davkoplačevalca, čeprav je v interesu opozicije morda celo, da to čim dlje traja ter da se na koncu vse poruši. Vprašanje pa je, kakšna bo cena in koliko časa bo potrebnega, da se to popravi.

Računamo na zmago na evropskih volitvah, v to ne dvomimo. Želimo doseči čim več mandatov. Lista je močna, močno ekipo pa potrebujemo tudi doma, zato so se nekateri tudi poslanci odrekli kandidiranju.

M. D.