Izjava dneva: “Veliko očiščenje na levici je na vidiku. Tako ne more več iti naprej. To je smešno!”

(vir: arhiv)

Opozicijskim LMŠ, SD, Levici in SAB v državnem zboru ni uspelo zbrati dovolj glasov v podporo interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simone Kustec.

O tem so razpravljali včeraj, razprava je trajala 16 ur, odločali so danes po 1. uri. Za interpelacijo je glasovalo 38 poslancev. Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti vsaj 46 poslancev.

Izkazalo se je tudi, da imajo poslanci KUL z 38 glasovi še dva glasova manj od tistih, ki so jih predstavljali v času namere o (propadli) umestitvi Karla Erjavca za mandatarja.

Včerajšnja 16-urna razprava je bila tudi izredno dolgočasna. Na to je na Twitterju opozoril tudi analitik (sicer Črnomaljec) Miloš Čirič, ki je na družbeno omrežje prenesel komentar enega od kolegov novinarjev:

“Včeraj smo bili priča eni od najbolj dolgočasnih razprav v primerih interpelacij ever – komentar kolega novinarja, ki je to moral spremljati po službeni dolžnosti.”

Analitik mag. Mitja Iršič pa je zapisal:

“Tako praznih, zlonamernih interpelacij, kot jih fura ta opozicija, ne pomnim. Šankovske debate tretjerazrednih politikantov, za katere je iz aviona vidno, da jim interpelacijske tekste pišejo drugi. Veliko očiščenje na levici je na vidiku. Tako ne more več iti naprej. To je smešno.”

M. D.