Izjava dneva: “Ne čudi, da bi se opozicija najraje pogovarjala o nekem čivku o Hitlerju”

Tako so se vodilni v SD pred časom poklonili enemu od vodilnih slovenskih komustov Borisu Kidriču, ki mu mnogi pripisujejo krivdo za množične povojne poboje.

“Ob vrnitvi brezposelnosti na predkrizno raven me ne čudi, da bi se opozicija najraje pogovarjala o nekem čivku o Hitlerju. Država je z anticiklično fiskalno politiko zelo lepo prebrodila gospodarsko krizo. Še bolj pomembno pa je, da zdaj postopno zniža porabo.”

Tako je na družbenih omrežjih zadnje podatke o številu brezposelnih konec julija letos komentiral znani ekonomist Tomaž Štih, znan tudi kot nekdanji pisec bloga Libertarec, po katerem je tudi znan na omrežjih.

Štih že več let živi in dela v tujini ter je odličen opazovalec dogajanj v Sloveniji.

Pojasnimo, da v delu opozicije na čelu s stranko SD že drugi dan izvajajo velik pomp zaradi objave čivka (tvita) na Twitterju o tem, da naj bi bil Hitler junak. Čivk je objavila oseba, ki naj bi bila menda blizu desnici. Marginalno med tisoči tviti dnevno, vendar za SD (in Tanjo Fajon) gromozanskega, svetovnega pomena.

Tako zelo, da je o tem nahecala celo nemško veleposlaništvo v Sloveniji, ki so zahtevali pojasnila. Po stari navadi Fajonove, ki nepomembne stvari in pljuvanje po Sloveniji prenaša tudi na mednarodni parket. Ko ji to politično ustreza seveda. Dobro gospodarski kazalniki in nizka brezposelnost jo seveda ne zanimajo.

Janez Janša pa je na to odgovoril: “Vsem, ki se klanjajo fašizmu, nacional socializmu (nacizmu), komunizmu ali njihovim liderjem in eksekutorjem Hitlerju, Stalinu, Mussoliniju, JBTitu, Kardelju, Che Guevari, Kidriču, Mačku, Ribičiču … sporočamo: “Vsi ste isti. Demokrati nočemo imeti nobenega opravka z vami.”

In objavil fotografije:

Več o brezposelnosti in velikem uspehu slovenske vlade smo poročali Zavidljivi uspehi

M. D.