Izjava dneva: “Na Danskem se SD borijo za interese Danske, v Sloveniji pa za svoje žepe in ilegalne migrante”

“Na Danskem se Socialni demokrati prvenstveno borijo za interese Danske. V Sloveniji pa se stranka SD bori predvsem za svoje žepe in ilegalne migrante.”

Tako je slovenski predsednik vlade Janez Janša na Twitterju komentiral navedbe danske premierke Mette Frederiksen, ki je dejala: “Naš cilj je znižati število prosilcev za azil na ničlo.”

Danska premierka Mette Frederiksen je 22. januarja med parlamentarno sejo o danski migracijski politiki najavila, da bo vlada močno omejila število prosilcev za azil na Danskem. Število prošenj bo zmanjšano, cilj pa je ohraniti »družbeno kohezijo« Danske.

Danska premierka, sicer socialna demokratka, je odločna v tem, da je treba znižati število prosilcev za azil. Na omenjeni seji je povedala naslednje:

“Naš cilj je znižati število prosilcev za azil na ničlo. Ne moremo obljubiti, da ne bo več prosilcev za azil, lahko pa vzpostavimo temelje za novi azilni sistem, ter se ga zatem trudimo udejanjati. Ne smemo dovoliti, da v našo državo pride preveč ljudi, sicer naša družbena kohezija ne bo mogla obstati, saj je že sedaj ogrožena.”

Več o tem lahko preberete tukaj

M. D.