Izjava dneva: “Isti postavili, isti ukazali odstraniti, ko bo nov val, pa nova panika”

(vir: policija.si)

“Isti ukazali postaviti žico, isti ukazali odstraniti. Zato pa kontrola na meji z Avstrijo. Ko bo nov val, pa nova panika.”

Tako je včerajšnjo odločitev Golobove vlade na Twitterju komentiral Janez Janša, predsednik prejšnje vlade.

Ograjo na slovenski južni meji so začeli postavljati leta 2016, v času, ko je vlado vodil Miro Cerar. Poimenovali so jo “tehnične ovire”. Zdaj ista leva politična opcija ograje odstranjuje.

Iz Avstrije pa poročajo, da njihov notranji minister Gerhard Karner predlaga ostre ukrepe in okrepljen nadzor na mejah, kako je to včeraj poročala avstrijska radijska postaja ORF.

Več o ograjah lahko preberete na povezavi

Policisti in lokalno prebivalstvo bo zelo obremenjeno, ob teh vladnih odločitvah molčijo tudi policijski sindikati.

Ob tem, ko pri nas s takšnimi sporočili, kot smo jih bili deležni včeraj in že tudi prej s strani Golobove vlade, dobesedno vabijo migrante v Slovenijo (in to sredi turistične sezone), pa iz Poljske poročajo, da so dokončali s postavitvijo ograje na poljsko-beloruski meji. Mejna ograja in varnostne sile, ki so nameščene ob meji, pa preprečujejo prav vsak poskus nezakonitega prehoda meje.

Migranti in begunci (gre za povsem ločene stvari) imajo namreč za prehod meje na voljo številne mejne prehode, tudi v Sloveniji. Je pa res, da v teh primerih tihotapci niso potrebni, ogroženi so njihovi visoki zaslužki.

M. D.