Izjava dneva: “Če bi v poročilu že iskali osebno odgovornost, še najbolj bremeni Ivana Galeta”

Ivan Gale, nekdanji uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve (vir: Zajem zaslona)

“Poročilo videl že pred tedni. Od lista do lista. Napisano zelo v širino, popravljalni ukrepi naloženi številnim resorjem in organom v sestavi. Definitivno nikjer nič o osebni vlogi gospodarskega ministra. Če bi v njem že iskali osebno odgovornost, še najbolj bremeni Ivana Galeta.”

Tako se je na poročanje POP TV odzval Mirko Mayer, odgovorni urednik informativnega programa Planet TV.

Tako na POP TV kot RTV Slovenija namreč v zadnjih dneh razširjajo novice, da poročilo računskega sodišča o reviziji nabave zaščitne in medicinske opreme bremeni gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Pri tem se sklicujejo na domnevne svoje vire in izkoriščajo vmesni čas, ko poročilo javno še ni dostopno. To nato ponavljajo tudi nekateri ostali mediji.

Zdravko Počivalšek je o poročanju POP TV oz. 24ur.com včeraj na Twitterju zapisal:

“Dovolj imam teh medijskih laži. Vsebina poročila je povsem drugačna in govori o tem, da je bila Slovenija sistemsko nepripravljena. Niti besede ni o moji osebni vlogi.”

Dodajmo, da je računsko sodišče zaenkrat izdalo predlog revizijskega poročila, kdaj bodo izdali končno revizijsko poročilo, še ni znano. Ta vmesni čas pa posamezniki zlonamerno izrabljajo za sprevržene diskvalifikacije in diskreditacije ministra Zdravka Počivalška.

M. D.