Množično testiranje se nadaljuje

Fotografija je simbolična.

Ministrstvo za zdravje je objavilo, da se množično testiranje s hitrimi testi na covid-19 nadaljuje. Zadnji podatki so pokazali, da je bila v teh testiranjih potrjena okužba pri 8 odstotkih testiranih ali pri vsakem dvanajstem testiranem.

Testiranje je brezplačno, danes in jutri bodo testiranja potekala v naslednjih krajih v Jugovzhodni Sloveniji:

Šmarjeških toplicah bo množično testiranje omogočeno 30. 12. 2020 od 9. do 17. ure, v veliki dvorani na sedežu Občine Šmarješke Toplice, Šmarjeta 66,

Trebnjem na Golievem trgu 1 bo množično testiranje omogočeno 30. 12. 2020 od 9. do 17. ure.

Mirni Peči v Kulturnem domu bo množično testiranje omogočeno 30. 12. 2020 od 9. do 17. ure.

V Šentrupertu bo množično testiranje omogočeno jutri, v četrtek, 31. decembra 2020, od 8. in 16. ure , na naslovu Šentrupert 5, Info točka Dežele kozolcev, so sporočili iz občine.

Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Rezultati so znani zelo hitro in so testiranemu posredovani varno prek sms-sporočila.

Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.

Celoten seznam krajev množičnega testiranja tudi drugod po Sloveniji je dostopen na naslednji povezavi: Aktualni seznam lokacij množičnega testiranja | GOV.SI

C. R.