“Iz Golobiča želijo narediti novega Kučana …”

“Iz Golobiča želijo narediti novega Kučana. Vendar pa to na takšen način ne bo šlo skozi …, ” je za Nova24TV dejal nekdanji predsednik SD Igor Lukšič.

Da se glavne politične odločitve na levici sprejemajo v ozadju, ne skrivajo več niti njeni vidni pripadniki.

Spomnimo se, da se je Borut Pahor pred leti za odstop z mesta predsednika vlade odločil zaradi političnih pritiskov iz ozadja, ob tem pa je odkrito povedal, da nanj pritiskajo centri moči na levici, t. i. strici iz ozadja. Tudi Vesna Vuk Godina je konec minulega leta v Tarči na RTVS javno pozvala “centre moči” na levici, naj zamenjajo predsednika vlade Roberta Goloba.

Znano je, da je eden od stricev iz ozadja na levici Milan Kučan, brez katerega se ne sprejme nobene pomembnejše odločitve, čeprav njegova moč slabi. Eden od “stricev” je zagotovo tudi nekdanji glavni kadrovnik v LDS in predsednik propadle stranke Zares Gregor Golobič.

Da skuša ta vplivati na politiko, očitno zaznava tudi Lukšič. Še več. Očitno si Milan Kučan, ki je že precej v letih, želi naslednika in to naj bi bil Golobič. “Natolcevanja okoli dogajanja je veliko. Gre pa za to, kdo bo po Kučanu prevzel točko ozadja,” je povedal Lukšič.

Vseeno meni, da Kučanu načrt ne bo uspel. “Gre za zamisel, da bi Golobič v ozadju prevzel Kučanovo vlogo, kar pa ne bo delovalo. To si želijo ljudje, ki imajo določene interese in veliko premoženja, sredstev, denarja ter potrebujejo neko stabilnost. Prav zato si izmišljujejo in se opirajo na ljudi, ki bi imeli politično stabilnost, v generaciji Kučanovih sinov in hčera pa je temu najbližji Golobič. Posledično okoli njega poskušajo narediti neko figuro, ki bi igrala podobno vlogo bodisi v realnosti bodisi imaginarno. Želijo si neke vrste prestolonaslednika,” je dejal.

A. V.