Invazija: Ob koncu tedna prijeli 249 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična.

Policisti so ob koncu tedna prijeli 249 nezakonitih migrantov in pet tihotapcev. Daleč največ so jih prijeli na območju Bele krajine, sledita koprsko in kočevsko območje.

Prijeti glede na posamezne policijske uprave (PU) so naslednji:

PU Novo mesto: Prijeli 90 migrantov in tihotapca

Policisti so v okviru rednih nalog prijeli 79 migrantov. Prijeli so jih v 16 krajih, in sicer na Vinici, v Močilah, Žuničih, Črnomlju, Tanči Gori, Miklarjih, Jelševniku, Metliki (vse na območju Bele krajine), na Vahti (Gorjanci) in v krajih Malenska vas, Globoko, Bračna vas, Prilipe, Slovenska vas, Orešje na Bizeljskem in Globočice (v Posavju).

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (29), Afganistana (19), Bangladeša (16), Maroka (7), Sirije (2), Iraka (2), Kosova (2), Palestine (1) in Turčije (1).

Pri Obrežju so včeraj ponoči ustavili avtomobil, ki ga je vozi 36-letni državljan Bosne in Hercegovine, v njem je prevažal 3 Iračane. Vozniku so odvzeli prostost.

V soboto popoldne so na Obrežju v tovornem delu tovornega vozila našli 2 Pakistanca.

Včeraj pa so v vagonih tovornega vozila našli 7 tujcev.

PU Ljubljana: Prijeli 55 migrantov

Včeraj so prijeli 23 migrantov, v petek in soboto pa še 32. Včeraj so jih prijeli v Brezovici pri Predgradu, Kočevski Reki in v Ljubljani. V petek in soboto so jih prijeli v Trnovcu, Drenu in Brigi (občina Kočevrje) ter v Ljubljani.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Maroka, Afganistana, Pakistana, Sudana, Egipta, Sirije, Iraka in Bangladeša.

PU Koper: Prijeli 89 migrantov in štiri tihotapce

Prijeli so 89 migrantov, in sicer največ na območju Ilirske Bistrice (61), sledijo Koper (15), Kozina (8), Piran (4) in Sežana (1). Obravnavali so še 4 tihotapce (dva državljana Makedonije, državljana Francije in Nemčije).

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (55), Iraka (9), Turčije 6), Alžirije (5), Irana (5), Eritreje (3), Iraka (3) in Kosova (2).

PU Celje: Prijeli 2 migranta

V soboto popoldan so v Šentvidu pri Grobelnem prijeli Maročana, ki je hodil po železniških tirih v smeri proti Celju. Zaprosil je za azil, domnevno naj bi bil mladoleten. V Tratni pri Grobelnem pa so včeraj okoli 7. ure prijeli še enega Maročana, zaprosil je za azil.

PU Maribor: Prijeli 13 migrantov

Sinoči so  policisti  PP  Podlehnik prijeli 13 Turkov.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.