Ilegalni migranti vlomili v počitniško hišo na Novi gori nad Gorenjim Vrhpoljem

Fotografija je simbolična.

Poročali smo že, da so iz Policijske uprave Novo mesto danes sporočili, da so šentjernejski policisti prijeli štiri Ažirce, ki so vlomili na območju Šentjerneja. Navedli so še, da okoliščine kaznivega dejanja in nezakonitega prehoda policisti še preiskujejo.

 

Po dodatnih poizvedbah pa smo izvedeli, da se je vlom zgodili sinoči okoli 20. ure. Štirje ilegalni migranti so prišli prek Gorjancev in nato vlomili v eno od počitniških hiš oziroma zidanic na Novi gori nad Gorenjim Vrhpoljem.

Vlomilce je opazil sosed, ki je poklical lastnika, ta pa jih naj bi tudi zasačil ter poklical policijo.

Po naših podatkih naj bi vlomili v počitniško hišo v Šentjerneju dobro znanega domačina, upokojenega policista, ki naj bi delo policista do upokojitve opravljal v Novem mestu.

Mala gora je od Šentjerneja oddaljena okoli 5 kilometrov. Domačini pa poročajo, da je območje Gorjancev povsem propustno, migrante, ki nezakonito prestopijo državno mejo, pa srečujejo dnevno. Poročajo tudi o kombijih in ostalih vozilih, ki jih prevažajo.

O vsem tem policija ne poroča. Vse kaže, da slovenska javnost res ni obveščena o vseh stvareh, povezanih z ilegalnimi migranti.

C. R.