Grožnjo z nabojem prejel tudi poslanec stranke DeSUS

Poslanec Branko Simonovič

Poslanec stranke DeSUS Branko Simonovič je v sinočnji oddaji Odkrito na TV Slovenija razkril, da je pošto z nabojem prejel tako na svoj domači naslov v Izoli kot na naslov poslanske skupine DeSUS.

Na domači naslov je prejel kuverto s strelnim nabojem, poslanska skupina pa je prejela tudi fotografije poslancev s križci, narisanimi na čelu. A ne vseh treh članov.

Simonovič, ki je tudi eden od treh podpredsednikov državnega zbora, je ob tem v pogovoru pri voditelju Igorju Pirkoviču dejal, da ga še najbolj žalosti to, ker se ni oglasilo vodstvo stranke, tako kot so se na primer drugi predsedniki strank. Dejal je, da to, kar se zdaj dogaja s sumljivimi pošiljkami, ni demokratično. Na očitke nekaterih, da je desničar, je odgovoril:

“Sem levo usmerjen človek. Kot podpredsednik državnega zbora lahko povem, da sem med vodenjem sej spoznal, da je bila desnica veliko bolj spoštljiva. Z gotovostjo lahko potrdim, da ni bila tako žaljiva, kot je zdaj leva opcija.”

Spomnimo. Pošiljke z grožnjami s smrtjo in priloženim strelnim nabojem sta prejela predsednik vlade in SDS Janez Janša ter predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin. Pošiljko, v kateri je bil zgolj naboj, je prejel tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, prav tako so pošiljke z grožnjami prišle v DZ za poslanski skupini DeSUS in SNS.

Na domači naslov sta jo prejela tudi Zmago Jelinčič Plemeniti in član poslanske skupine DeSUS Robert Polnar. Pošiljka z grožnjo je bila naslovljena tudi na ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

M. D.